Δραστηριοτητες στην Σχοινουσα

Καθημερινά το σκάφος "Αιολία" κάνει τον γύρο του νησιού, εκτελεί εκδρομές σε όλες τις παραλίες και τα γύρω νησιά της Σχοινούσας, Επίσης λάντζες (μικρά καΐκια) από την Ηράκλεια και τα Κουφονήσια εκτελούν καθημερινά δρομολόγια δύο με τρεις φορές.

Συγκριτικά με τα γειτονικά νησιά, μπορεί η Σχοινούσα να μη προσφέρει την ίδια πληθώρα επιλογών για ξέφρενη νυχτερινή ζωή, ωστόσο η διασκέδαση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής των ντόπιων που εκδηλώνουν την αγάπη τους για τη ζωή και την πλούσια πολιτιστική τους παράδοση σε κάθε ευκαιρία με αποκορύφωμα το πανηγύρι της Παναγιάς της Ακαθής, στις 15 Αυγούστου, το πανηγύρι στη Μεσαριά στις 25 Μαρτίου, στη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στις 9 Νοεμβρίου και του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου. Αν βρεθείτε στο νησί αυτές τις ημέρες, θα έχετε την ευκαιρία να μυηθείτε στα παραδοσιακά έθιμα και να απολαύσετε τα εδέσματα και τους χορούς του τόπου.

Για την Σχοινούσα

Αν και νησί μικρό, υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε στην Σχοινούσα. Δείτε τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στο νησί της Σχοινούσας και επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια.