Παραλίες Σχοινούσας

Ένα τόσο μικρό νησί, τόσες υπέροχες παραλίες!

Το νησί περιλαμβάνει περιμετρικά 18 υπέροχες παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αμμώδεις με δέντρα, που υπόσχονται πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης σε ένα φυσικό περιβάλλον απαλλαγμένο από ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Ωστόσο, μην βιαστείτε να συμπεράνετε ότι η Σχοινούσα είναι προορισμός μόνο για ρομαντικούς ή για λάτρεις της φύσης. Εάν απολαμβάνετε υπαίθριες δραστηριότητες, το νησί προσφέρει πολλές επιλογές για εξερεύνηση, πεζοπορία σε μονοπάτια ανάμεσα σε καταπληκτικά τοπία και θαλάσσια σπορ, όπως ψάρεμα, σέρφινγκ, ενώ αν απολαμβάνετε τις καταδύσεις, ο ποικίλος υποθαλάσσιος χώρος της Σχοινούσας σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Μερικές από τις παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι:

Παραλίες Σχοινούσας

Με πολλές υπέροχες παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αμμώδεις, υπάρχουν πολλές επιλογές ακόμη και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Έτσι, είστε σίγουροι ότι στη Σχοινούσα, θα βρείτε αυτό που ψάχνετε [...]

παραλίες σχοινούσας, φωτογραφίες
ΤΣΙΓΚΟΥΡΙ

Η κοντινότερη από την χώρα 450 μ., πέντε λεπτά με τα πόδια, αμμώδης (μήκος 350μ. περίπου) με μεγάλα αλμυρίκια. Διατίθενται δωρεάν ξαπλώστρες και υπάρχει beach bar καθώς επίσης και το συγκρότημα Grispos Villas όπου εκτός από τα καταλύματα υπάρχει κατάστημα φαγητού, ποτού ,πρακτορείο εισιτηρίων και τουριστικό κατάστημα. Ο δρόμος είναι χωματόδρομος σε καλή κατάστάση.

ΛΙΒΑΔΙ

Είναι 850 μ. από την χώρα, δέκα λεπτά με τα πόδια, αμμώδης (μήκος 230μ), με αλμυρίκια με καταλύματα και καταστήματα φαγητού και ποτού. Στην περιοχή θα βρείτε διαμονή, φαγητό και ποτό.

ΑΛΥΓΑΡΙΑ 1

Αμμώδης παραλία με υπέροχο υποθαλάσσιο χώρο, σε απόσταση περίπου 1700μ. στην πρωτεύουσα, δεκατρία λεπτά με τα πόδια. Δεν έχει φυσική σκιά από δέντρα και η πρόσβαση είναι μάλλον δύσκολη μέσω ενός χωματόδρομου.

ΑΛΙΓΑΡΙΑ 2 ή ΓΚΑΓΚΑΒΙ

Μικρή παραλία μήκους περίπου 30μ., που περιβάλλεται από σπηλιές. Βρίσκεται 2,2 χλμ. από την πρωτεύουσα, 18 λεπτά με τα πόδια. Είναι προσβάσιμη μέσω μονοπατιού 60 μ. και δεν υπάρχει φυσική σκιά δέντρων.

ΑΛΙΓΑΡΙΑ 3 ή ΚΑΜΠΟΣ

Πρόκειται για μια μικρή παραλία (μήκους περίπου 40 μ.), ανάμειξη άμμου και βράχων, μόλις 2,6 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, είκοσι λεπτά με τα πόδια μέσω ενός χωματόδρομου. Ο υποθαλάσσιος χώρος της είναι ιδανικός για ψάρεμα.

ΛΙΟΛΙΟΥ

Πρόκειται για σχετικά μικρή αμμουδερή παραλία μήκους περίπου 50 μ., η οποία απέχει 2,7 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, δεκατρία λεπτά με τα πόδια. Η παραλία προσφέρει φυσική σκιά από αρμυρίκια και στη γύρω περιοχή θα βρείτε καταλύματα και λίγα καταστήματα σε περίπτωση που θέλετε να φάτε ή να πιείτε κάτι.

ΜΠΑΖΑΙΟΥ

Είναι η φυσική συνέχεια της παραλίας Λιόλιου, χωρισμένη από μια βραχώδη ακτή (μήκους περίπου 80 μ.). Η παραλία απέχει 2,8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, τριάντα πέντε λεπτά περίπου με τα πόδια και δεν παρέχει φυσική σκιά δέντρων.

ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρόκειται για σχετικά μεγάλη αμμώδη παραλία με εξίσου αμμώδη βάση (μήκους περίπου 350μ.), που βρίσκεται 2 χλμ. από την πρωτεύουσα, περίπου 10 λεπτά με τα πόδια. Διαθέτει σκιά από αρμυρίκια και ρηχά νερά και ως εκ τούτου είναι ιδανική για οικογένειες. Η παραλία χωρίζεται στα δύο από λίγα βράχια που αναδύονται σχεδόν στο μέσο της, ενώ στο πίσω μέρος της και σε απόσταση περίπου 100μ υπάρχει ένα σνακ μπαρ.

ΦΟΥΝΤΑΝΑ

Μία σχετικά μικρή αμμώδης παραλία μήκους περίπου 40 μ. με μια βραχώδη ακτή, που απέχει περίπου 1,5 χλμ. από την πρωτεύουσα, δώδεκα λεπτά με τα πόδια. Ο δρόμος είναι ένας χωματόδρομος. Η παραλία δεν έχει δέντρα ή ανέσεις οποιουδήποτε είδους.

ΑΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Πρόκειται για μια «ιδιωτική» παραλία (μήκους περίπου 15 μέτρων), για όσους φτάνουν πρώτα εκεί. Δεν έχει φυσική σκιά, αλλά είναι ιδανική για υποβρύχια αλιεία. Βρίσκεται σε απόσταση 3χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα, περίπου τριάντα πέντε λεπτά με τα πόδια. Η παραλία είναι προσβάσιμη μέσω χωματόδρομου που οδηγεί σε μονοπάτι.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή και μάλλον μικρή παραλία (μήκους περίπου 60 μ.) με σκιά. Χαρακτηρίζεται από την λεπτή άμμο που φτάνει μέχρι το λόφο. Βρίσκεται σε απόσταση 2,8χλμ. από την πρωτεύουσα, τριάντα πέντε λεπτά με τα πόδια και 450 μ. από τον οικισμό Μεσσαριά (πέντε λεπτά με τα πόδια). Δεδομένου ότι η παραλία δεν προσφέρει κανενός είδους καταστήματα, θα πρέπει να επιστρέψετε στη Μεσσαριά ή στην πρωτεύουσα αν θέλετε να φάτε ή να πιείτε κάτι.

ΦΥΚΙΟ

Πρόκειται για μια μικρή ειδυλλιακή παραλία (μήκους περίπου 30 μ.) με γαλάζια νερά, με μερικά νεαρά αρμυρίκια για σκιά και εντυπωσιακό υποθαλάσσιο χώρο. Βρίσκεται 3,1 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, περίπου σαράντα λεπτά με τα πόδια. Δεν υπάρχουν καταστήματα.

ΓΕΡΟΛΙΜΙΩΝΑΣ

Μικρή παραλία (πλάτους μόλις 15 μ.) με άμμο και μια βραχώδη ακτή, αγκαλιάζεται από μεγάλο βραχώδη όρμο. Το υποβρύχιο ψάρεμα στην περιοχή είναι ιδανικό, ενώ το γύρω τοπίο θα μαγέψει τους λάτρεις της φύσης και όσους απολαμβάνουν την πεζοπορία. Η παραλία απέχει 3χλμ. από την πρωτεύουσα (τριάντα πέντε λεπτά με τα πόδια). Ο δρόμος είναι χωμάτινος που καταλήγει σε ένα μονοπάτι. Η παραλία δεν έχει δέντρα ή ανέσεις οποιουδήποτε είδους.

ΣΙΦΝΑΙΪΚΟ

Γραφικός και απομακρυσμένος όρμος χωρίς παραλία, ιδανικός για υποβρύχιο ψάρεμα και πεζοπορία. Στις παλιές μέρες ο όρμος και το κοντινό σπήλαιο Μαρουσού χρησίμευαν ως καταφύγιο πειρατών. Το Σιφνέικο βρίσκεται 2,2χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα, είκοσι πέντε λεπτά με τα πόδια. Ο δρόμος είναι μισός άσφαλτος μισός χωμάτινος και καταλήγει σε μονοπάτι. Η πρόσβαση γίνεται αρκετά δύσκολη στα τελευταία 800 μ. Τα πλησιέστερα καταστήματα βρίσκονται στο λιμάνι της Μερσίνης.

ΜΕΡΣΙΝΗ (ΠΙΣΩ ΑΜΜΟΣ)

Η παραλία (μήκους περίπου 60 μ.) βρίσκεται στο πίσω μέρος του λιμανιού και χρησιμοποιείται κυρίως από ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Η παραλία προσφέρει φυσική σκίαση, αλλά δεν είναι τόσο ήσυχη λόγω της εγγύτητάς της με το λιμάνι, αλλά και επειδή αποτελεί πέρασμα για τους ντόπιους. Ωστόσο, είναι ιδανική εάν επιθυμείτε ένα τελευταίο μπάνιο πριν από την αναχώρησή σας. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν καταστήματα που σερβίρουν φαγητό και ποτό.

ΦΕΙΔΟΥ

Πρόκειται για γραφική και απομακρυσμένη παραλία, που βρίσκεται στο νησάκι απέναντι από την Σχοινούσα. Είναι αμμώδης με ένα υπέροχο βυθό και κατάλληλη για γυμνισμό. Η παραλία δεν έχει δέντρα και είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα ή με κολύμπι.

Υπάρχουν και άλλες πολύ μικρές παραλίες τις οποίες δεν συμπεριλάβαμε στην ξενάγησή μας και το αφήσαμε σε σας που αποζητάτε την ησυχία και την περιπέτεια.

Για την Σχοινούσα

Αν και νησί μικρό, υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε στην Σχοινούσα. Δείτε τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στο νησί της Σχοινούσας και επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια.