Σχοινούσα - το νησί

Πληροφορίες για την Σχοινούσα

Καλώς ήλθατε στη Σχοινούσα! Η Σχοινούσα προβάλει σαν ακατέργαστο διαμάντι στην καρδιά των Κυκλάδων και νότια της Νάξου, περίπου 120 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά. Το νησί έχει έκταση 9,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 220 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, τη κτηνοτροφία και τα τελευταία χρόνια με τον τουρισμό.

Με ανόθευτο τον κυκλαδίτικο χαρακτήρα της και προικισμένη με τις ομορφιές μιας εύφορης φύσης – ανέγγιχτης από τον μαζικό τουρισμό-, ένα ήπιο κλίμα και μια μακραίωνη ιστορία, η Σχοινούσα αποτελεί ιδανικό εναλλακτικό προορισμό για όσους ο όρος «διακοπές» είναι συνώνυμος με τη χαλάρωση, την απουσία άγχους και την απόδραση από τον αστικό τρόπο ζωής.

Εύφοροι λόφοι καλυμμένοι με ένα πέπλο ευωδιών από αγριολούλουδα και αρωματικά βότανα, ανεξερεύνητα περιπατητικά μονοπάτια, ελαιώνες και πολύχρωμα περιβόλια, δαντελωτές παραλίες, γαλήνιοι όρμοι και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα συνθέτουν το ρομαντικό και ιδιαίτερο τοπίο αυτού του μικρού παραδείσου.

Φωτογραφίες Σχοινούσας

Δείτε την εκτεταμένη συλλογή φωτογραφιών της Σχοινούσας. Απολαύστε τα σοκάκια της, την υπέροχη θέα της, ιστορικά μνημεία και πολλά άλλα [...]

σχοινούσα, φωτογραφίες

Για την Σχοινούσα

Αν και νησί μικρό, υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε στην Σχοινούσα. Δείτε τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τις διακοπές στο νησί της Σχοινούσας και επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια.